NYT KVARTER - HISTORISK PLACERING

Nu sker der noget i den gamle papirfabrik

Nu går vi i gang med at omdanne Dalum Papirfabrik, som har stået ubenyttet hen siden 2012. Området er et særligt sted – midt i byen og tæt på naturen og en del af kulturhistorien. Stedet har haft stor betydning for byen og dens udvikling og bliver det nu igen.

Med transformationen fra fabrik, blandt lokale og tidligere arbejdere kaldet ”Pappen”, til et område med en arkitektonisk profil, ønsker vi at skabe sammenhæng mellem det bynære og naturen. Området bliver en attraktiv, bæredygtig bydel med boliger, erhverv og et sammenhængende rekreativt område langs Odense Å.

HVORDAN VAR DET NU, DET VAR

Her får du en opsummering af projektet:

  • Området vil rumme mere end 400 boliger, blandt andet rækkehuse og lejligheder.
  • En dagligvarebutik under de gamle shedtage.
  • I alt bliver der bygget cirka 45.000 kvadratmeter.
  • Nedbrydning forventes at starte op i februar/marts 2020
  • Opførelsen af de første boliger starter i sommeren 2020.
  • Området med boliger og dagligvarebutik forventes at blive taget i brug i starten af 2022.

OMRÅDETS HISTORIE BEVARES

Vi har stor fokus på at bevare områdets unikke historie og kultur. Boligområdet bliver derfor også skabt med et levende kulturhistorisk bylandskab, hvor flere af maskinhallerne kommer til at indgå i den nye bydel og omdannes til nye formål til brug for de kommende beboere.

Bæredygtigt genbrug
På grunden ligger fabriksbygninger, som har huset blandt andet papirproduktion og administration. Nogle af disse skønne gamle bygninger med historienog charme bevarer vi – i større eller mindre grad.  Mange af elementerne fra de gamle bygninger vil blive upcyclet og dermed gå igen i den nye bydel.

Otte nye vejnavne til ny bydel i Dalum

Vejnavneudvalget hos Odense Kommunes valgte i slutningen af februar de nye vej- og stinavne. Udvalget sørger for, at nye vejnavne ikke falder sammen med navne på andre planlagte veje eller boligområder i kommunen.
De otte nye navne på vejene er et godt eksempel på, at Dalum Papirfabrik, også som kommende boligområde, bliver et unikt sted. Navnene hylder både fortiden som en stor, stolt fynsk arbejdsplads og nutidens herlige grønne omgivelser ved Odense Å.

Tæt på det hele

Du får som beboer tæt til offentlig transport (bus og tog), motorvej og indkøbsmuligheder. Dalum byder på et alsidigt udvalg af supermarkeder og specialbutikker.
Odense Kommune er gået i gang med at forberede en forlængelse af stisystemet langs Odense Å, så du med tiden kan cykle, gå eller løbe langs åen eller sejle en kano eller kajak hele vejen til centrum.

NYHEDER

Det nye seniorbofællesskab

Nyt seniorbofællesskab på Dalum Papirfabrik For et år siden holdt Civica informationsmøde for interesserede omkring et nyt seniorbofællesskab på  Dalum Papirfabrik. Dette møde i 2019 var

Læs mere »

Dalums nye vejnavn

Larm, trafik og forårsfornemmelser på Dalum Papirfabrik Det er næsten som i gamle dage. Biler og lastbiler kører ind og ud, og lyde fra store

Læs mere »

Natklub eller nytårskur?

Natklub eller nytårskur? – Vi tog til Odense Kommunes nytårskur 2019 Nyt liv i den gamle fabrik Torsdag den 17. januar inviterede Odense Kommune til

Læs mere »