NYT KVARTER - HISTORISK PLACERING

Nyt seniorbofællesskab på Dalum Papirfabrik

For et år siden holdt Civica informationsmøde for interesserede omkring et nyt seniorbofællesskab på  Dalum Papirfabrik. Dette møde i 2019 var et sandt tilløbsstykke med flere end 500 deltagere. Fremmødet viste med al tydelighed, at interessen for seniorbofællesskaber er enorm i Odense og i hele Danmark.

D. 27. maj 2020 blev dagen hvor CIVICA skrev kontrakt med MT Højgaard på projektet, der vil bidrage til, at Dalum Papirfabrik bliver et levende og mangfoldigt kvarter, hvor generationer mødes på kryds og tværs.

Det er glædeligt, at vi i dag kunne sætte underskrifter på dette spændende byggeprojekt i Dalum. En bolig i et seniorbofællesskab er en drøm for mange moderne seniorer og efterspørgslen har kun været stigende igennem flere år. Trygheden og livet i fællesskabet og muligheden for at kunne trække sig tilbage til den private bolig er tillokkende for rigtig mange.
Samtidig er det positivt at tænke på, at Civica er med til at udvikle nye fællesskaber – og revitalisere og ’genbruge’ gamle industriarealer, som har en både lang og spændende historie. Det er i dette tilfælde arealer, som er meget velegnede til at bygge boliger på.

 – Flemming Jensen, formand for Civicas bestyrelse.

Det nye seniorbofællesskab

Boligerne skal etableres på den del af grunden, hvor der i dag er indkørsel til fabrikken.
MT Højgaard udvikler det gamle industriområde og bygger for Civica 58 seniorboliger i et miks af to- og treværelses boliger. Seniorbofællesskabet bliver nogle af de første boliger, der står klar på Dalum Papirfabrik med forventet indflytning i 2022.

I det foreløbige projekt er der fem opgange i bebyggelsen. Hver opgang får et fælleslokale, som er tænkt som satellitter for et større fællesområde, som kan rumme alle beboere. Fællesfaciliteterne består blandt andet af fælleslokale med køkken, som for eksempel kan bruges til arrangementer og fester for beboerne, familiefødselsdag og lignende. Derudover vil beboere få mulighed for lån af gæsteværelse til overnattene gæster.  Der regnes og tegnes også på en tagterrasse øverst oppe med en fin udsigt over området. Der etableres elevatorer, der sikrer tilgængeligheden for seniorerne.
Detaljerne omkring den færdige projektering er selvsagt ikke på plads endnu.

Vi har sammen med Civica lagt grundlaget for et godt projekt med nogle meget attraktive boliger. Projektet passer fint ind i det samlede område – der udover seniorbofællesskabet – vil bestå af lejligheder, rækkehuse, dagligvarebutik og en smule andet erhverv. Samlet etableres mere end 400 boliger, hvor seniorboligerne vil bidrage til områdets diversitet, og understøtte vores ønsket om en levende bydel med et aktivt miljø.

– Christina Jørgensen,  Direktør i PU & OPP og Finn Mortensen, Projektudviklingsdirektør fra MT Højgaard

Tidsplan (forventede tidsangivelser)

Byggestart for seniorboligerne: Foråret 2021
Indflytning for seniorboligerne: Efteråret 2022

Interesseret i en bolig i seniorbofællesskabet? 

Potentielle beboere kan følge med på civica.dk og på Civicas sociale medier, hvor der løbende vil være nyt om projektet.

NYHEDER

Det nye seniorbofællesskab

Nyt seniorbofællesskab på Dalum Papirfabrik For et år siden holdt Civica informationsmøde for interesserede omkring et nyt seniorbofællesskab på  Dalum Papirfabrik. Dette møde i 2019 var

Read More »

Dalums nye vejnavn

Larm, trafik og forårsfornemmelser på Dalum Papirfabrik Det er næsten som i gamle dage. Biler og lastbiler kører ind og ud, og lyde fra store

Read More »

Natklub eller nytårskur?

Natklub eller nytårskur? – Vi tog til Odense Kommunes nytårskur 2019 Nyt liv i den gamle fabrik Torsdag den 17. januar inviterede Odense Kommune til

Read More »