NYT KVARTER - HISTORISK PLACERING

Vi vil gerne sige tak for et godt år. Et år hvor vi fortsat har oplevet stor interesse for projektet med mange tilkendegivelser og spørgsmål, der kommer fra nær og fjern. I årets sidste nyhedsbrev ser vi tilbage på året, der er gået, og hvad vi kan se frem til i 2021. 

Stor investorinteresse

Mens nedrivningsarbejdet er ved at være færdigt, begynder dialogen med investorer, som vil være med til at opføre den del af boligområdet, som MT Højgaard ikke selv står for. Dette omhandler byggeriet af etageboliger på samlet set 20.000 kvadratmeter. Uanset hvilken investor, valget falder på, står det fast, at der skal bygges med respekt for historien omkring Dalum Papirfabrik. 

Det meste af 2020 er gået med nedrivning af dele af den gamle papirfabrik og forbelastning af området. Vi havde håbet at kunne sætte byggeriet i gang tidligere, men jordbundsforholdene har forsinket tidsplanen i nogle måneder.
Jordlagene har været blødere, end vi havde regnet med fra start, så vi har været nødt til at arbejde mere med forbelastning. Vi har i den forbindelse brugt en del af materialet fra de fabriksbygninger, der er blevet revet ned. Det tunge materiale er blandt andet lagt ovenpå de områder, hvor der skal være veje, så de ikke risikerer at sætte sig. Vi har i forvejen hævet terrænet med en meter for at sikre det imod oversvømmelser fra Odense Å, og derudover er der lagt en ekstra meter ovenpå. 

Ny projektfase venter i 2021

Året 2020 blev på alle måder anderledes, end vi havde forventet og vi er mange der ser mod lysere og nemmere tider i 2021. På Dalum Papirfabrik bliver det kommende år også helt specielt. Opførelsen af de over 400 planlagte boliger begynder i det nye år og vil i første omgang ske med opførelsen af 16 rækkehuse i foråret. Mere information omkring de kommende rækkehuse vil følge senere.

NYHEDER

Tæt på historien – PM7

Den moderne bygning i jernbetonplader og røde mursten har tidligere huset papirmaskine nr. 7, og bygningen bliver derfor omtalt som PM7. Papirmaskine nr. 7 ankom

Read More »