De nye vejnavne på Dalum Papirfabrik

Nu kan vi endelig løfte sløret på de nye vejnavne på Dalum Papirfabrik.

Papirmester Allé, Hollænderen, Klippesalen, Kulturaksen og Sorteringssalen er navne på veje, du ikke finder andre steder i Danmark. Hvert navn har sit udgangspunkt i produktion af papir, maskiner eller bygninger. Vejnavnene bliver adresser for kommende beboere, når de flytter ind i den nye bydel, hvor de tidligere fabriksbygninger lå. En lang gang- og cykelsti, som snor sig gennem hele området, kommer til at hedde Valsen.
I det boligområde, som kommer til at ligge tæt ved Odense Å, er vejene opkaldt efter planter, som vokser ved og i vand. Her kommer vejene til at hedde Vandmynten og Nøkkerosen.

Vejnavneudvalget hos Odense Kommunes valgte i slutningen af februar de nye vej- og stinavne. Udvalget sørger for, at nye vejnavne ikke falder sammen med navne på andre planlagte veje eller boligområder i kommunen.

Nye vejnavne på Dalum Papirfabrik

Læs mere om de forskellige, nye vejnavne her

Papirmester Allé bliver hovedvejen i det nye boligområde. Den løber i fuld længde op gennem området med seks stikveje på højre side fra indkørslen ved Dalumvej.

Hollænderen, Klippesalen, Kulturaksen og Sorteringssalen refererer til forskellige funktioner i produktionen af papir eller bygninger, hvor mange af fabrikkens maskiner stod.

Vandmynten og Nøkkerosen bliver anlagt i et område ud til Odense Å, hvor der ikke før har været bygninger. Derfor er der valgt vejnavne inden for temaet vand og planter. Vandmynten er en af de mange former for vild mynte, der vokser i Danmark. Det er en spiselig plante. Nøkkerosen er en staude og forveksles ofte med åkander. Planten trives i ferskvand og har store flydeblade og meget lange stængler, som har luftførende rør.

Valsen er gang- og cykelstien, der løber parallelt med Papirmester Allé. Stien snor sig mellem husene i hele områdets længde. Valsen er en ud af flere valser på de store valsemaskiner.