NYT KVARTER - HISTORISK PLACERING

En levende kulturhistorie

I det kommende kvarter bygger vi ikke blot nyt, men respekterer og bevarer fabrikområdets unikke historie. Kvarteret bliver derfor skabt med et levende kulturhistorisk bylandskab, hvor gamle bygninger transformeres og materialer genanvendes.

En kulturakse vil strække sig igennem området og understrege erhvervsfortællingen. Flere af papirmaskinhallerne kommer til at indgå i den nye bydel og omdannes til nye formål til brug for de kommende beboere. Vi genanvender både beton og tegl til de nye stier og veje og særlige effekter fra den gamle fabrik, for eksempel døre, vinduer og lamper, bliver tænkt ind i de nye boliger.  Visionen er at skabe et unikt, nyt bykvarter i Dalum, hvor moderne arkitektur spiller sammen med områdets særlige stemning og sjæl. 

Boligerne

Det kommende kvarter vil bestå af over 400 nye boliger og mange hundrede mennesker kan snart kalde disse ikoniske omgivelser for hjem. Boligerne bliver en blanding af rækkehuse og lejligheder i varierende størrelse og karakter og kan dermed skabe rammerne for både børnefamilier, unge, voksne og ældre. Diversiteten i bebyggelse og beboere vil bidrage til et mangfoldigt og levende boligområde, hvor der er rig mulighed for at skabe et godt fællesskab på tværs af generationer og interesser.

Alle boligerne er lyse med god planløsning og indeholder elementer, der findes i de gamle industribygningers arkitektur, såsom robusthed i udtrykket, høje etagehøjder og store vinduer.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit

XXX

Livet mellem
husene

Dalum Papirfabrik gemmer på både byrum, vandrum og haver, som områdets beboere og besøgende kan få glæde af, når de færdes i området.  

Om de forskellige uderum

Forsamlingshus

Fællesskab til alle tider

På Dalum Papirfabrik var medarbejdere fælles om meget andet end papirproduktionen. Foreningslivet var en vigtig del af kulturen på fabrikken, hvor man blandt andet stiftede en sportklub og et forsamlingshus.
Det nye kvarter har stadig fællesskab som vigtigt kendetegn, og både den gamle papirmaskinhal kaldet PM1  og det nyanlagte Kulturaksen vil understøtte kulturelle formål og bringe nabolaget tættere sammen.