Skip to content Skip to footer

Papirfabrikken var i sin tid områdets stolthed og årsagen til, at Dalum blomstrede op.​

Nu bliver de fine industribygninger igen rammen om liv og aktivitet, når det tidligere fabriksområde åbnes op, ​ så naturen og nye beboere får lov at flytte ind.

Her kommer kontorer, en dagligvarebutik, fælleshuse, naturlegepladser, åbne pladser og grønne arealer. 

For foden af området løber Odense å, så du kan tage cyklen  – eller kajakken – direkte ind til centrum. 

Og vil du ud af byen, er du på E20 på under 2 minutter, uden at skulle holde i kø.

Det er det prisvindende arkitektfirma C.F. Møller Architects, der tegner visionerne og forvandlingen af den gamle papirfabrik.​

De bevaringsværdige bygninger, der før husede fabrikkens store papirmaskiner, giver området sjæl og karakter og formidler et stykke dansk industrihistorie.

De nye bygninger bygger videre på kulturarven, men i deres eget, arkitektoniske udtryk.

Målet er at bevare Papirfabrikkens kulturarv og kvaliteter, men i en ny, grønnere fortolkning, der passer til den måde, vi ønsker at leve på i dag og i morgen. Med lys og luft. Med tid til at være sig selv og plads til at dyrke relationer og det gode liv. 

Og de grønne kiler, der trækker landskabet ind i bydelen,​ giver alle beboere mulighed for at nyde naturen på første parket.

Det nye, det gamle og det grønne skaber en helt unik stemning, og den idylliske beliggenhed midt i naturen, tæt på Odense, forener ro i hverdagen med nærhed til byens pulserende liv. 

Det er dét, der gør Dalum Papirfabrik til noget ganske særligt.

Følg med i projektets udvikling© 2022 Dalumpapirfabrik