NU  SKER DER NOGET I DEN GAMLE PAPIRFABRIK

Nu går vi i gang med at omdanne Dalum Papirfabrik, som har stået ubenyttet hen siden 2012. Området er et særligt sted – midt i byen og tæt på naturen og en del af kulturhistorien. Stedet har haft stor betydning for byen og dens udvikling og bliver det nu igen.

Med transformationen fra fabrik, blandt lokale og tidligere arbejdere kaldet ”Pappen”, til et område med en arkitektonisk profil, ønsker vi at skabe sammenhæng mellem det bynære og naturen. Området bliver en attraktiv, bæredygtig bydel med boliger, erhverv og et sammenhængende rekreativt område langs Odense Å.

HVORDAN VAR DET NU, DET VAR

Her får du en opsummering af projektet:

  • Området vil rumme mere end 400 boliger, blandt andet rækkehuse og lejligheder.
  • En dagligvarebutik under de gamle shedtage.
  • I alt bliver der bygget cirka 45.000 kvadratmeter.
  • Nedbrydning forventes at starte op i februar/marts 2020
  • Opførelsen af de første boliger starter i sommeren 2020.
  • Området med boliger og dagligvarebutik forventes at blive taget i brug i starten af 2022.

OMRÅDETS HISTORIE BEVARES

Vi har stor fokus på at bevare områdets unikke historie og kultur. Boligområdet bliver derfor også skabt med et levende kulturhistorisk bylandskab, hvor flere af maskinhallerne kommer til at indgå i den nye bydel og omdannes til nye formål til brug for de kommende beboere.

Bæredygtigt genbrug
På grunden ligger fabriksbygninger, som har huset blandt andet papirproduktion og administration. Nogle af disse skønne gamle bygninger med historienog charme bevarer vi – i større eller mindre grad.  Mange af elementerne fra de gamle bygninger vil blive upcyclet og dermed gå igen i den nye bydel.

TÆT PÅ DET HELE

Du får som beboer tæt til offentlig transport (bus og tog), motorvej og indkøbsmuligheder. Dalum byder på et alsidigt udvalg af supermarkeder og specialbutikker.
Odense Kommune er gået i gang med at forberede en forlængelse af stisystemet langs Odense Å, så du med tiden kan cykle, gå eller løbe langs åen eller sejle en kano eller kajak hele vejen til centrum.